Kennisplatform voor het noorden

NIEUWE EDITIE KIJK OP HET NOORDEN

Geplaatst op 23 juli 2024

Voor u ligt weer een gloednieuwe editie van Kijk op het Noorden. Deze editie vertelt Peter Raven, eigenaar van Kenniscentrum Arbeidsrecht (KCA), over de constatering in toename van situatieve arbeidsongeschiktheid. Ofwel ziekmeldingen door werknemers, waarbij er niet daadwerkelijk sprake is van ziekte, maar bijvoorbeeld een conflict. Dubieuze ziekmeldingen, dus. Wat kun je daar als werkgever aan doen? “Communicatie is essentieel. Werkgevers moeten proactief in gesprek blijven met hun medewerkers, vooral als er tekenen zijn van ontevredenheid. Het voeren van regelmatige en open gesprekken kan veel problemen voorkomen,” aldus Peter Raven.

Overnamespecialist

“We begeleiden van A tot Z. Van de koffie tot de champagne en alle emoties en stappen daar tussenin; wij zijn er voor de ondernemer,” vertelt Koen Rutten, partner en vestigingsmanager bij Marktlink. De overnamespecialist bestaat inmiddels ruim 25 jaar en eind 2018 vestigde het bedrijf zich in het Noorden in Drachten, waar Koen voor meer groei en naamsbekendheid in de Noordelijke provincies moest zorgen. Koen wist al snel Okkie den Boon, Ralph Meijer en Karel Kramer in te lijven. Samen bouwden ze met succes verder, want recent verhuisde het veertienkoppige team naar een groter pand in Leek.

Ontwikkelaar in energietransitie

“Met Hydronex zetten we in op slimme oplossingen voor de energietransitie,” vertelt Marcel Grit, commercieel directeur van moederbedrijf Roelofs Groep. De bedrijfsambitie van Roelofs Groep is klimaatneutraal zijn in 2030 met daarin een prominente pijler voor energie. “Daaruit is Hydronex ontstaan. Hoe kunnen we onze zandwinningen daarbij energieneutraal maken of benutten voor opwekking van energie ten behoeve van de omgeving, dat was de eerste vraag die we onszelf stelden. Uiteindelijk ligt het antwoord in een combinatie van slimme energiehubs, opslag met behulp van accu’s of waterstof, duurzame opwekking en koude- en warmtenetten.”

AI AI Kapitein

In de vorige editie vertelden initiatiefnemers Peter Scherjon en Hans Heres al uitgebreid over het jaarlijks terugkerende event Overstag. Na eerdere succesvolle edities van Overstag heeft het leiderschapsevent dit jaar de titel ‘AI AI Kapitein’ gekregen. In deze editie van Kijk op het Noorden spraken we met Sicco de Vries, directievoorzitter bij Alfa Accountants en Adviseurs, over het leiderschapsevent: “Leiderschap is een vak apart. Het leiderschapsevent is een dag vol inspiratie en innovatie om leiders te helpen om hun bedrijf toekomstbestendiger te maken. Veel mkb’ers zijn niet als leider opgeleid. Ze zijn door de groei van hun bedrijf steeds meer in de rol van leider terechtgekomen.” Alfa Accountants en Adviseurs biedt op het leiderschapsevent een eigen workshop aan over data. “Je kunt data steeds beter ontsluiten, gebruiken om te sturen en om tot betere besluitvorming te komen. Bovendien geeft het handvaten om de strategie in een bedrijf uit te zetten,” aldus Sicco de Vries.

In deze editie van Kijk op het Noorden duiken we wederom dieper in op enkele bijzondere bedrijven en initiatieven die het noorden vormgeven. Blader snel verder en laat u inspireren door uw collega-ondernemers. Wilt u ook als ondernemer in the picture staan? Neem dan contact met ons op en wees verzekerd van exposure van kwaliteit. Lees hier het magazine

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord