Kennisplatform voor het noorden

Nieuwe vestiging HANSA-FLEX in het Noorden: ‘Wij gaan voor langdurige samenwerkingen’

Geplaatst op 21 april 2023
Nieuwe vestiging HANSA-FLEX in het Noorden

Aan de Wasaweg 16a, op bedrijventerrein Eemspoort in Groningen, is sinds kort HANSA-FLEX gevestigd. Voorheen was in Beilen de meest noordelijke vestiging van dé internationale specialist in hydrauliek, nu wordt het Noorden van nog dichterbij bediend. Vestigingsmanager Sander Vogel: ,,Lokaal aanwezig zijn betekent nog meer service kunnen bieden. In Groningen, Drenthe én Friesland.”

Ook de locatie op Industrieterrein Eemspoort stemt tevreden. ,,Het is een vrij nieuw industrieterrein, met bedrijven die wij ook graag bedienen. Bovendien is het geografisch een logische plek: we zijn snel bij bijvoorbeeld de scheepswerven in de omgeving van Hoogezand, bij de Eemshaven en in Delfzijl. In tegenovergestelde richting zijn we binnen drie kwartier in Drachten en Heerenveen.” Door klanten is er positief gereageerd op de Groninger vestiging. ,,Ik werkte de afgelopen twee jaar bij de vestiging in Beilen, voor sommige klanten was dit net te ver. Ik werk al 25 jaar in de hydrauliek en kom uit Hoogezand: ik ken veel mensen van bedrijven in de regio. Zij zijn blij dat we hier nu aanwezig zijn. Ik zie hen bovendien niet als klanten, maar echt als relaties.”

Meerwaarde

De Groninger vestiging is de twaalfde van HANSA-FLEX in Nederland. ,,We hebben een hele brede voorraad, we putten zowel uit onze eigen voorraad als die van andere vestigingen. Naast losse artikelen leveren, repareren én produceren we ook. We leveren vrijwel alles op het gebied van hydrauliek én pneumatiek.” In elk bedrijf waar machines staan die iets moeten laten bewegen, komt er 9 van de 10 keer hydrauliek of pneumatiek bij kijken. ,,Onze klanten maken vaak gebruik van beide aandrijvingstechnieken, daarom bieden wij ze een one-stop-shop. Dat is de meerwaarde van HANSA-FLEX.

Familiebedrijf

De vestigingsmanager benadrukt dat de mentaliteit van deze grote club nog steeds die van een familiebedrijf is. ,,Hier in het Noorden heb je een klant voor het leven, als je waarmaakt wat je belooft. HANSA-FLEX is die betrouwbare partij die meedenkt met de klant. We zijn sterk in prijs én service. We ontzorgen, bezorgen en leggen desgewenst voorraad aan voor de klant.” Vogel voegt toe: ,,Hier hoort ook productie bij. Wij kunnen voor bijvoorbeeld machinebouwers serieproductie verzorgen.” HANSA-FLEX is groot en bekend geworden door het leveren van hydrauliekslangen. Daarnaast levert HANSA-FLEX nog veel meer. ,,Industrieslangen, metaalslangen, PTFE-slangen, pneumatiek-onderdelen, maar ook gebogen leidingwerk en hydrauliekbuis, koppelingen van staal en rvs tot aan complete aggregaten toe. Dit zijn producten die we allemaal in ons productenpakket hebben.”

Mobiele Hydrauliek Service

HANSA-FLEX heeft bovendien een landelijke Mobiele Hydrauliek Service (MHS). ,,Onze monteurs repareren op locatie. Er rijden 35 bussen rond in het land, die terug kunnen vallen op de voorraad en de hulp van alle vestigingen. Onze storingsdienst is 24/7 beschikbaar om onderdelen te verzorgen. Wij weten wat stilstand van een machine betekent en sparen kosten nog moeite, zodat onze klant weer verder kan.” Vogel besluit: ,,We zijn een grote, gevestigde club die nu ook in het Noorden is gevestigd. Mijn – eveneens ervaren – collega Ludolf Mulder en ik gaan voor langdurige samenwerkingen met onze relaties en een sterke toekomst vanuit Groningen.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord