Kennisplatform voor het noorden

Buitenmaterialenspecialist al elf jaar succesvol: SKWshop scoort met voetbaltribunes en pannakooien

Geplaatst op 26 juli 2023
Buitenmaterialenspecialist al elf jaar succesvol SKWshop scoort met voetbaltribunes en pannakooien

De naam SKWshop doet waarschijnlijk niet direct bij iedereen een belletje rinkelen. Toch kom je de producten van dit Groningse bedrijf bijna overal tegen. De onderneming van Karin van Dijk en haar mensen levert al ruim tien jaar onder meer verkeersdrempels, fietsoverkappingen, dug-outs en informatieborden in heel Nederland. Maar ook in België, Frankrijk en zelfs op de Antillen zijn hun producten populair.

Ook straatmeubilair zoals slagbomen, evenals tribunes en voetbaldoelen, maken deel uit van het assortiment. ‘We zijn hét adres als het om inrichting van de openbare ruimte gaat en durven rustig te zeggen dat we het meest uitgebreide assortiment van Nederland en België hebben’, aldus een trotse Van Dijk. Alles wordt aangestuurd vanuit een knus kantoor in hartje Stad. Aan de Heresingel 28 staat een team van 5 mensen de klant bij met uitleg en persoonlijk advies. Wat direct opvalt, is de gedrevenheid van de medewerkers. Een wachthuisje of parkbank, ballenvanger of hekwerk: de Groningers zetten alles op alles om de klant aan een goed product te helpen.

Gedegen advies

Bij SKWshop is er geen callcenter waar de bestellingen en vragen binnenkomen. Ze houden liever alles in eigen hand. Omdat het een klein team is, krijg je bijna altijd dezelfde persoon aan de telefoon. Eén keer je verhaal doen is dus voldoende om de mensen in actie te laten komen. Dat doen ze al jaren voor grote opdrachtgevers zoals defensie, justitie en de KNVB. Maar ook een Nederlandse beachclub op Ibiza deed een beroep op de Groningers.

Helder en duidelijk

‘We zijn blij dat deze grote organisaties tevreden met ons zijn. Maar we zetten ons met evenveel energie in voor kleine bedrijven of sportclubs.’ Als klant hoef je je geen zorgen te maken over ellenlange, moeilijk leesbare offertes: ‘Bij ons krijg je een duidelijke uitleg en een gedegen advies. We ontzorgen de klant van bestelling tot, indien nodig de montage’,  zo omschrijft de ondernemer het bedrijf.

Geen advies nodig? Zelf via de website bestellen kan natuurlijk ook. Is het gezochte materiaal niet te vinden? Karin van Dijk en haar mensen denken graag mee over een oplossing. Het assortiment is namelijk groter dan op internet wordt aangeboden. De producten worden als bouwpakket of volledig gemonteerd geleverd, of desgewenst bij de klant op locatie gemonteerd. Onderaannemer Hoving Hekwerken bv uit Stadskanaal neemt dit voor zijn rekening. ‘Don Hoving en zijn mensen doen al jaren het montagewerk. We werken al zo lang met hen samen dat we ze eigenlijk als onderdeel van ons team zien’, stelt de buitenmaterialenspecialist.   

Van alle markten thuis

Naast buiteninrichtingen is SKWshop ook de expert als het gaat om kantoorunits in alle soorten en maten voor binnen en buiten. Verder worden ook de steeds populairder wordende padelbanen door SKWshop geleverd. ‘We zijn echt van alle markten thuis en genieten ervan om ons in nieuwe ontwikkelingen, zoals een eigen lijn kantoorunits, SOLAR energie en de padelsport te verdiepen’, besluit Van Dijk.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord