Kennisplatform voor het noorden

D.I.A.: al 40 jaar een begrip in licht, beeld en geluid

Geplaatst op 28 mei 2024
D.I.A.: al 40 jaar een begrip in licht, beeld en geluid

D.I.A. Licht & Geluid Assen bereikt deze zomer een mijlpaal: het bedrijf viert zijn 40-jarig jubileum. Sinds de oprichting in 1984 is D.I.A. uitgegroeid tot een begrip als het gaat om het verzorgen (en verhuur/verkoop) van licht, beeld en geluid in Assen en wijde omgeving. Van een ingetogen uitvaart tot de TT met 42 locaties: D.I.A. onderscheidt zich met oplossingen die de verwachtingen overtreffen.

Het Asser bedrijf werkt met vijf vaste mensen en ongeveer vijftig freelancers. Door de jaren heen heeft D.I.A. een solide reputatie opgebouwd op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit en klantenservice. Ook heeft eigenaar Willem Everts, die in juli 1984 op 15-jarige leeftijd begon als diskjockey op een schoolfeest, een scherp oog voor trends en klantbehoeften.

Pipe and Drape

Zo sprong hij bij aanvang van de corona-periode in op een vraag van de GGD naar afscherming op de teststraten, door Pipe and Drape aan te bieden. Dit is een veelzijdig en modulair systeem dat wordt gebruikt voor het creëren van diverse ruimtes op evenementen. Het bestaat uit metalen buizen (de “pipes”) en doeken (de “drapes”) die in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar zijn.

“Voor onze bedrijfsvoering bleek dit in de coronaperiode een ideale oplossing om de terugloop van evenementen te compenseren. Iedereen kon aan het werk blijven. Bovendien bleek het op veel meer terreinen toepasbaar. Inmiddels is het een vast onderdeel van ons assortiment en onze werkzaamheden geworden.”

Sfeer

Pipe and Drape kan worden gebruikt om afzonderlijke ruimtes te creëren voor verschillende doeleinden, zoals VIP-lounges, persruimtes, of tentoonstellingsruimtes. Ook kan het opslagruimtes of technische ruimtes afschermen van het zicht van de gasten. Door de juiste kleuren en materialen te kiezen, kan pipe and drape worden gebruikt om een ​​bepaalde sfeer te creëren, zoals een formele, informele, of feestelijke sfeer.

Beeldschermen van 75 inch

In het magazijn van D.I.A. ligt vele meters doek van Pipe and Drape voor de verhuur en de verkoop, tussen een indrukwekkende hoeveelheid apparatuur en toebehoren. Zo staan er beeldschermen tot wel 75 inch, geschikt voor presentaties en grote vergaderingen. We vinden de apparatuur en de mensen van D.I.A. dagelijks in Assen en wijde omgeving op kleine en grote bedrijfsevenementen, uitvaarten, maar ook grote evenementen als de TT, de  Edwin Evers Band shows en de Dutch Open Darts in De Bonte Wever.

Vanaf 1984

Het begon allemaal in 1984, toen Willem Everts na een succesvol optreden als diskjockey op school Disco International Assen (D.I.A.) oprichtte. Al snel breidde hij zijn assortiment uit met licht- en geluidstechniek en ging hij zich richten op de verhuur voor evenementen. In de loop der jaren groeide D.I.A. gestaag en werd het bedrijf een bekende naam in de regio. In 2000 verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand aan de Australiëweg in Assen, waar het nog steeds gevestigd is.

D.I.A., inmiddels een B.V., staat voor kwaliteit en service. Het bedrijf investeert voortdurend in de nieuwste technieken en heeft een team van gedreven professionals die klaar staan om klanten te adviseren en te helpen bij het realiseren van hun evenement, groot of klein. Met hoogwaardige oplossingen die de verwachtingen overtreffen en onvergetelijke ervaringen creëren.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord