Kennisplatform voor het noorden

Groningse AI-expert Menno Fokkema genomineerd voor de Jonge Ondernemersprijs 2024

Geplaatst op 18 juli 2024
Menno Fokkema

Voor de Jonge Ondernemersprijs editie 2024 heeft de vakjury onlangs acht talentvolle ondernemers geselecteerd als halvefinalisten. Menno Fokkema, AI-expert uit Groningen, is met zijn bedrijf DataNorth AI één van de genomineerden voor de prijs.

De Jonge Ondernemersprijs biedt een platform voor jonge ondernemers in Friesland, Groningen en Drenthe. De prijs wordt sinds 2000 jaarlijks uitgereikt en heeft als doel het stimuleren en ondersteunen van jong ondernemerschap in Noord-Nederland. De halvefinalisten moeten hun onderneming pitchen via een videopitch en een pitch in de ‘SharkTank’ om de vakjury te overtuigen waarom zij dé Jonge Ondernemer van het jaar zijn.

De start van DataNorth

In 2021 richtte Menno DataNorth AI op met een duidelijk doel: kunstmatige intelligentie (AI) toegankelijk maken voor elke organisatie. “Elke organisatie kan profiteren van AI om efficiënter te werken en betere inzichten te verkrijgen”, zegt Menno. DataNorth AI bewijst dagelijks, met een team van experts, dat AI waardevol kan zijn voor organisaties van elke grootte, in elke branche, in zowel binnen- als buitenland.

Menno onderneemt innovatief en met lef in een markt die de wereld verandert. “Wij hebben een fantastische organisatie neergezet waarin alle medewerkers ruimte krijgen voor creativiteit, ondernemerschap en groei. Wij zijn internationaal, divers en geven medewerkers veel verantwoordelijkheid en waardering voor hun input”, aldus Menno. Hoewel DataNorth AI een ‘kleine speler uit het Noorden’ is, denken en acteren ze groots, van het helpen toepassen van AI bij lokale mkb-ondernemers tot grote innovatieve projecten voor internationale multinationals.

Kunstmatige Intelligentie

Kunstmatige Intelligentie is tegenwoordig onmisbaar. Met tools zoals ChatGPT, DALL-E en Microsoft Copilot is AI inmiddels een essentieel onderdeel van veel bedrijfsprocessen. Het maakt dagelijkse werkzaamheden efficiënter en biedt slimme oplossingen voor complexe uitdagingen.

Met een nuchtere, noordelijke insteek inspireert DataNorth AI organisaties met workshops en helpt hen efficiënter te werken en grote processen te optimaliseren met op maat gemaakte AI-oplossingen. Dankzij de innovatieve technologieën opent DataNorth AI nieuwe deuren voor groei en innovatie.

De nominatie

Menno Fokkema over zijn nominatie: “Het is een enorme eer om naast zeven andere ondernemers uit het Noorden genomineerd te zijn voor de Jonge Ondernemersprijs. Deze erkenning is een geweldige stimulans voor ons team om door te gaan met innoveren en de grenzen van wat mogelijk is met AI te verleggen.”

AI zal een blijvende impact hebben op de wereld en het bedrijfsleven. “Wij willen organisaties helpen om hierin de winnaars te worden, door niet achter te blijven. Met de aanwezigheid van een geweldige universiteit in Groningen, die voorop loopt op het gebied van AI, kan onze regio juist een voorloper zijn”, zegt Menno.

De finalisten worden op 21 oktober bekendgemaakt, en de winnaar van de Jonge Ondernemersprijs zal bekend gemaakt worden tijdens de finale op 28 november.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord