Kennisplatform voor het noorden

Eerste woning in de Noordoostpolder aangesloten op glasvezel

Geplaatst op 27 augustus 2024
Glaspoort

De eerste aansluiting op het glasvezelnetwerk van Glaspoort in de Noordoostpolder is gerealiseerd. In februari 2024 ging de eerste schop in de grond voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Inmiddels zijn de graafwerkzaamheden grotendeels afgerond.

Woningen aansluiten


De eerste woning in Espel in de Noordoostpolder is aangesloten op glasvezel dat door Glaspoort is aangelegd. Om deze mijlpaal te vieren, ontving de familie Van Breugel een bos bloemen en taart. De verwachting is dat de bewoners van de Noordoostpolder in het eerste kwartaal van 2025 zijn aangesloten op glasvezel.


Gratis en zonder verplichtingen


Glaspoort wil graag iedereen van een glasvezelaansluiting voorzien. De aanleg van de glasvezelaansluiting is dan ook kosteloos en zonder verplichtingen. Bewoners bepalen zelf of en wanneer zij daadwerkelijk gebruikmaken van de aansluiting. Daarvoor kan men een abonnement afsluiten bij één van de vele aanbieders zoals bijvoorbeeld KPN of Budget Alles-in-1.


Voordelen van glasvezel


Glasvezel levert supersnel internet. Het is de meest stabiele en toekomstbestendige technologie. Omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van elektriciteit verliest het signaal onderweg nauwelijks snelheid. De komende jaren blijft het datagebruik in Nederland groeien, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Glasvezel is daarvoor de beste technologie.


Over Glaspoort


Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met die joint venture versnelt zij de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelaansluiting. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard. Met glasvezel van Glaspoort is men klaar voor de toekomst

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord