Kennisplatform voor het noorden

NOC*NSF Nationale Sportweek 2024

Geplaatst op 17 september 2024
Nationale Sportweek Groningen

Groningen viert de start van het nieuwe sportseizoen

Groningen staat van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september 2024 tien dagen lang in het teken van sport en bewegen. Het is de eenentwintigste keer dat de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt georganiseerd.

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Sportclubs, het onderwijs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen. Een perfecte kans om gemakkelijk (nieuwe) sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Sport geeft je een boost. In de sportweek streven wij naar een Groningen waarin iedereen geniet van sport.

Events in Groningen

We hebben een prachtige line-up tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek in de gemeente Groningen, boordevol events om (vooral) de jeugd te stimuleren om te bewegen. Wat dacht je van het Urban Sports Event in het Colosseum, SKSG Date de Topsporter, een bijeenkomst van Sportnetwerk050, een Masterclass van Talenthub Noord, End of Summer Jam, FC Groningen Scholentour XL, de 10@10 Challenge en de Thaisner Dörpsrun. Daarnaast krijgen 6.000 basisschoolleerlingen sportlessen aangeboden door diverse sportaanbieders.

Ontdek het sportaanbod bij jou in de buurt

Naast de Nationale Sportweek kunnen inwoners zich vanaf 9 september ook weer inschrijven voor de kennismakingslessen van de Sport- en Cultuurhopper. Tijdens de activiteiten van de Sport- en Cultuurhopper krijg je de kans alle sporten uit te proberen die je maar wilt. Van voetbal en volleybal tot freerunning en schaken. En van rolstoeltennis en goalball tot boksen en korfbal. Een handige én mooie manier dus om het sportaanbod in je buurt te ontdekken en te ervaren welke sport of sportaanbieder bij jou past. Kijk voor het aanbod op www.sportcultuurhopper.nl.

Sportambassadeurs

Sport050 heeft een team vol bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportambassadeur van Groningen. Van Jeffrey Klok (volleybal) tot aan Sofie Dokter (atletiek) en van Daniel Moragues (skateboarden) tot aan Melanie Helweg (handbiken). Allemaal ondersteunen ze de sportweek en de sport in Groningen. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal én in Groningen.

Kijk op www.sport050.nl/evenementen voor alle informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord