Kennisplatform voor het noorden

Zorghersteller Team Connected wil capaciteitsproblemen oplossen

Geplaatst op 19 september 2024
Zorghersteller Team

“De zorg als sector is stuk, de patiënt moet weer op nummer één gezet worden”

 De zorgsector moet hersteld worden om onze meest kwetsbare medemens de beste zorg te kunnen bieden. Dat vinden de hulpverleners van Team Connected, voorheen bekend als Connected to Care, dat vandaag officieel onder de nieuwe naam verder gaat. Hoe het bureau van plan is? Door de patiënt op nummer één te zetten en capaciteitsproblemen op duurzame wijze te herstellen. 

Zorgherstellers: het grootste probleem ligt bij de capaciteit


Team Connected is opgericht door Edward Bruins en Eddie Zuidema, die beiden als zelfstandige in de zorg werkten. Hier ervaarden zij uit eerste hand dat het huidige personeelssysteem in de zorg niet duurzaam is. “De zorg als sector is stuk, en het grootste probleem ligt bij de capaciteit.” stelt Eddie Zuidema. “In vrijwel alle facetten van de sector kampen organisaties met immense personeelstekorten. Grote detacheringsbureaus hebben een commercieel winstmodel ontwikkeld dat de oplossing voor tekorten zou moeten bieden, maar dit werkt juist averechts. Externen die slechts een dag of een week de werkdruk komen verlichten vragen te veel van het huidige team. Dit leidt tot frustratie en op termijn zelfs tot uitval. Het personeelsprobleem wordt op korte termijn opgelost, maar het belang van de patiënt wordt uit het oog verloren.” Door als strategisch partner vooruit te denken met zorginstanties beoogt Team Connected personeelsproblemen op een duurzame wijze te herstellen. Zo komen zij weer toe aan hun belangrijkste doel: onze medemens de best mogelijke zorg te bieden.


Eddie Zuidema en Edward Bruins, oprichters van Team Connected

Zorgafdelingen binnen twee maanden uit de acute overlevingsstand geholpen


Zorginstellingen zouden zich bezig moeten houden met het leveren van zorg, en niet met het blussen van brandjes door gaten in het rooster, stelt Team Connected. Om dat te realiseren gaan de oplossingen van Team Connected dus verder dan alleen het bieden van een flexibele schil aan zorgprofessionals. Door strategisch advies op de middellange en lange termijn te bieden en middels advies op beleidsniveau maakt de zelfuitgeroepen zorghersteller zichzelf op termijn overbodig. “We doen de belofte om met onze gedreven mensen een zorginstelling binnen twee maanden uit de acute overlevingsstand te hebben geholpen” stelt Edward Bruins. “Vervolgens adviseren we op beleidsniveau om de zorginstellingen weer zo goed mogelijk zelfstandig te laten draaien. Dat omvat ook het herstructureren van teams en taken. We zijn een samenwerkingspartner, en niet een leverancier. Het feit dat elk lid van ons team ervaring van de vloer heeft en de zorgsector door en door kent, draagt hieraan bij”.

Team Connected is toegewijd aan het herstellen van de zorgsector en doet vanuit de overtuiging dat zorgherstel niet alleen noodzakelijk, maar ook haalbaar is. Het bedrijf is in januari 2022 opgericht door Edward Bruins en Eddie Zuidema onder de naam Connected to Care met een focus op forensische GGZ en gehandicaptenzorg.  Sinds de naamswijziging van september 2024 telt de zorghersteller ruim 160 zorgverleners vanuit alle specialismen en richt Team Connected zich op heel Noord Nederland. Zie www.teamconnected.nl voor meer informatie.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord