Kennisplatform voor het noorden

Ondernemend Emmen: Goedkeuring Sport- en Beweegcampus wijs besluit van gemeenteraad

Geplaatst op 30 september 2024

“Een wijs besluit met het oog op de toekomstige ontwikkeling van Emmen en de aantrekkelijkheid als woon- en werkstad, dat ‘ja ‘tegen de sport en beweegcampus. Met het plan voor deze sport- en beweegcampus en het bijbehorende stadion zetten we Emmen op het gebied van sport, topsport en bewegen nadrukkelijk op de kaart. In en buiten de regio. Ik zie Emmen straks letterlijk nog vaker in beeld wanneer het om (top)sport gaat. En dat zal ook binnen Emmen uitstraling en effect hebben. Plus, als stad krijgen we er een voor de breedtesport een aantal kwalitatief hoogwaardige sportvoorzieningen bij met de topsporthal en sportzalen. Goed voor de mensen, goed voor de lokale werkgelegenheid en de lokale economie. ”

Herman Idema, directeur van ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen, en oud top-handballer, is blij met het positieve besluit van de Emmer gemeenteraad over de Sport- en Beweegcampus. “Nee zeggen was in mijn ogen een historische vergissing geweest. Zo’n kans om een dergelijke unieke voorziening te realiseren met zoveel mogelijkheden en functies krijg je maar één keer. En die kans heeft de gemeenteraad gepakt. Chapeau. Het getuigt van visie en ook van moed en enig lef. Want je moet wel vertrouwen hebben in de toekomst. En dat is er dus.”

“Maar laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon keiharde noodzaak dat de sportvoorzieningen op niveau worden gebracht. De meeste voorzieningen die nu opgaan in de Sport- en Beweegcampus, sporthallen en sportzalen en het Carmelcollege, dateren uit de jaren zestig en zeventig. Plus een stadion dat lekt en gammel is, en dat niet representatief is voor de ambities en de uitstraling die Emmen, ook als stad wil hebben. Ik zeg “Aanpakken en doen. Aan de slag,” aldus de directeur van Ondernemend Emmen. “Op naar de volgende fase.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord