Kennisplatform voor het noorden

OPENING NIEUWE HIGHTECH FABRIEK: Hittech Landes in Emmen is klaar voor de toekomst

Geplaatst op 14 oktober 2024

Deze maand opent Hittech Landes de deuren van een state-of-the-art productielocatie op het Bedrijvenpark A37 in Emmen. De moderne hightech fabriek is ruim twee keer zo groot als de vorige vestiging. “Onze nieuwe fabriek biedt letterlijk ruimte aan onze groeiambities”, vertelt managing director Sonja van der Voort. “Daarnaast sluiten de duurzame installaties goed aan bij de toenemende klantverwachtingen op dit gebied.”

Bijna drie jaar geleden besloot de Haagse Hittech Group om Landes High-End Machining uit Emmen over te nemen. “Hierdoor heeft Hittech haar positie als systeemleverancier in de hightech industrie verder versterkt”, zegt Van der Voort, die sinds de overname de leiding heeft in Emmen. Hittech Landes is leverancier van bedrijven in de aerospace industrie, de medische industrie en de semiconductor- en chipindustrie. “Voor deze en andere hoogwaardige industrieën produceren we complexe mechanische onderdelen. We zijn partner en specialist in het verspanen van titanium, aluminium en andere hoog gelegeerde staal- en kunststofsoorten voor hightech OEM-bedrijven.”

Groeiambities

De overname door Hittech heeft Landes veel voordelen gebracht. “Doordat we onderdeel zijn van Hittech leveren we onze producten nu ook aan klanten van andere bedrijven in de groep. Andersom kunnen zij eveneens een breder productportfolio aanbieden. Samen zijn we slagvaardiger, flexibeler en vergroten we onze kennis.” Mede daardoor groeide de vorige fabriek in Emmen uit haar voegen. Deze locatie bestond uit twee productiehallen met een gebouw ertussen, waardoor medewerkers continu over straat heen en weer moesten lopen.

“Binnen werden de werk- en loopruimtes door de grote machines steeds kleiner. Kortom, er was een grote noodzaak voor een nieuwe productielocatie. Niet alleen om onze processen te optimaliseren, maar ook om met nieuwe machines onze groeiambities waar te maken.” Het startschot van de nieuwbouw werd in oktober 2023 gelost. In nog geen jaar tijd verrees aan de Maxwellstraat 31 in Emmen de nieuwe hightech fabriek. Buursema Bouwbedrijf uit Erm en Niemeijer Installatietechniek uit Emmen hebben zich toegelegd op de bouw.

Temperatuurbeheersing

Inmiddels zijn de robuuste machines al naar de nieuwe hightech fabriek verplaatst. Ook tijdens de nachtelijke uren verspanen deze freesmachines de onderdelen. Dit gebeurt automatisch. Overdag treft het team van ruim 40 medewerkers alle voorbereidingen zodat robots ‘s nachts de producten op maat kunnen frezen. “Naast het voorbereiden van deze productieprocessen zijn onze medewerkers ook bezig met het uitvoeren van controles”, benadrukt Van der Voort. “Zo kunnen kleine temperatuurschommelingen al een effect hebben op de materialen waarmee we werken. Datzelfde geldt voor onze machines. Hierdoor konden we in onze vorige fabriek bepaalde producten bijvoorbeeld niet op warme dagen plannen. Dat kan nu wel, doordat onze nieuwe productielocatie is uitgerust met een geavanceerd klimaatbeheersingssysteem.”

ISO 9001 en AS 9100

Naast de alom bekende ISO 9001-certificering beschikt Hittech Landes eveneens over het AS 9100-certificaat. “Dit is het internationaal erkende kwaliteitsmanagementsysteem voor de luchtvaartindustrie. Ook hierin is controleren het sleutelwoord. Elk onderdeel wordt meermaals minutieus door ons gecontroleerd voordat het naar de volgende schakel in de keten gaat. Hiervoor hebben we uitgebreide documentatie per product opgesteld waarin al deze controles tot in detail zijn vastgelegd. Ook staat hierin onder andere het land van herkomst van de materialen vermeld.”

Hittech Landes hanteert deze nauwkeurige werkwijze niet alleen voor klanten in de luchtvaartindustrie, maar voor al haar klanten. Ongeacht de industrie waarin zij actief zijn. “We kunnen zo garanderen dat we elk onderdeel volgens exact dezelfde methode reproduceren. Dit zorgt voor stabiele productieprocessen. Met andere woorden, onze processen hebben altijd dezelfde uitkomst. Dat is vrij uniek in onze branche. Samen met onze robuuste machines en kennis en kunde behoort deze garantie zonder meer tot ons onderscheidend vermogen.”

Over Hittech

Hittech Group werd in 2004 opgericht en heeft haar hoofdvestiging in Den Haag. De systeemleverancier voor de hightech OEM-markt bestaat uit negen specialistische bedrijven in Europa en Azië. Als groep beschikt Hittech over een sterke ontwikkelkracht en uitgebreide kennis op het gebied van materialen en de nieuwste technologieën. Daarnaast is het hightechbedrijf sterk in projectmanagement en ligt de kracht in continu verbeteren. Hierbij is de groeiambitie groot. Hittech wil qua omvang en expertise van steeds grotere waarde zijn voor haar klanten: professionele OEM-bedrijven in hoogwaardige industrieën.

www.hittech.com

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord