De Hanzehogeschool Groningen heeft een driejarig contract afgesloten met Vrendle om Virtual Reality (VR) te gaan inzetten in het onderwijs.
Het gaat om een pilot, waarbij de Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen gebruik mag maken van de online bibliotheek met 360 graden video’s van Vrendle. Daarnaast gaat Vrendle gastcolleges verzorgen, apparatuur leveren, docenten en studenten in het gebruik van VR begeleiden en ondersteunen bij het produceren van eigen VR-content.
De Hanzehogeschool Groningen wil met de VR-toepassing trainingsskills en empathie bij studenten vergroten. VR zal bijvoorbeeld worden ingezet bij gespreksvoering en ter voorbereiding op stages. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor onderzoek door studenten. Er is bewust gekozen om de pilot bij de Academie voor Sociale Studies uit te voeren, omdat Vrendle gespecialiseerd is in de inzet van VR in de zorg. VR is een bewezen methode in de begeleiding van mensen met bijvoorbeeld pleinvrees of met een eetstoornis.
‘’Wij zijn erg blij met de samenwerking met de Hanzehogeschool. Studenten kunnen nu tijdens hun opleiding zelf ervaren wat VR te bieden heeft en meewerken aan ontwikkelingen die de toekomst van blended zorgverlening gaan vormgeven’’, aldus Daniël Brinckmann, Founder van Vrendle.
De Hanzehogeschool Groningen is met 28.000 studenten en meer dan 3.000 medewerkers en 289 studierichtingen de grootste HBO-instelling van Noord-Nederland. Vrendle is met meer dan 25 deelnemende zorgpartijen marktleider in Virtual Reality voor de gezondheidszorg. Het platform biedt zorgverleners VR-therapieën en psycho-educatie trainingen ter aanvulling op huidige behandelmethodes.