Kennisplatform voor het noorden

FGD Lease: ‘Wij bellen wél terug’

Geplaatst op 8 oktober 2021
FGD Lease: ‘Wij bellen wél terug’

De nieuwe lease-adviseurs Jelmer de Jong en Christina Wolfrat kijken met een frisse blik naar het reilen en zeilen bij FGD Lease. Directeur Pieter Wimmers is ervan overtuigd dat zij het groeiende bedrijf naar een nog hoger plan kunnen tillen. Wél door gebruik te maken van het DNA van de leasemaatschappij: noordelijke nuchterheid, waarbij persoonlijk contact voorop staat. 

FGD staat voor Friesland, Groningen, Drenthe. In eerstgenoemde provincie heeft het bedrijf sinds de oprichting in 2017 al stevig voet aan de grond. In de andere twee regio’s mag het klantenbestand nog flink groeien. “Dat gaat lukken, daarvan ben ik overtuigd”, aldus Wimmers. “Onze basis is het Noorden. Hier zitten onze klanten, bestellen we onze auto’s en regelen we verzekeringen, onderhoud en reparatie. Dat is ook wat klanten willen: direct, persoonlijk en vertrouwd contact. Geen poespas en ‘dat beslist het hoofdkantoor’. Het belangrijkste? Wij bellen wél terug.”


‘Berijdersapp is booming’

Het zevenkoppige team breidt binnenkort nog verder uit, dankzij de gezonde groei die het bedrijf doormaakt. Jelmer en Christina draaien volop mee in de professionaliseringsslag van FGD Lease. Zo komt er een nieuwe website en is er een berijdersapp, ter aanvulling van het berijdersboekje. “De app is booming”, vertelt Jelmer enthousiast. “Veel klanten hebben hem al gedownload. In de app kun je alles inzien en bijhouden: je leasecontract, kenteken, tankbeurten, onderhoud en zelfs het melden van schade. We krijgen complimenten over het gemak en de gebruiksvriendelijkheid. Leuk om klanten zo van dienst te kunnen zijn!”


Bijzondere relaties

FGD Lease is trots op de bijzondere zakenrelaties die zij hebben opgebouwd. Eén daarvan is  FASE. Dit bedrijf uit Kolham verzorgt onder andere anesthesiologische ondersteuning voor het ZUT, een Zelfstandig Uitname Team ten behoeve van orgaandonaties. “Voor FASE zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. Dit is vervoer dat niet kan wachten.”

Ook Auto Kort in Oosterwolde is een gewaardeerde partner. Klanten van dit autobedrijf kunnen bijvoorbeeld een operational leasecontract met FGD Lease aangaan, via de vertrouwde contactpersoon van Auto Kort. Als partner van FGD Lease mag Auto Kort tijdens het leasecontract alle werkzaamheden aan de auto uitvoeren, waaronder: onderhoud, reparatie, banden en schadeherstel. Hiernaast heeft Auto Kort ook na afloop van het leasecontract eerste optie op overname van de leaseauto. Deze voordelen maken de samenwerking tussen Auto Kort en FGD Lease tot een groot succes voor beide partijen. FGD Lease streeft ernaar om naast Auto Kort het aantal samenwerkingen met lokale autobedrijven te vergroten.

Christina hoopt daarnaast dat de samenwerking met RTV Drenthe de ruggensteun geeft die nodig is om de praktische en soepele werkwijze van FGD Lease ook in die provincie ‘aan de man te brengen’. De samenwerking van FGD Lease en RTV Drenthe bestaat uit mobiliteitsoplossingen vanuit FGD Lease én een leuk radiospotje met daarnaast advies over marketing om naamsbekendheid op te bouwen vanuit RTV Drenthe. Vanuit deze samenwerking gaat Christina met het DNA van FGD Lease langs bij de mkb-bedrijven om kennis te maken en erachter te komen waarmee FGD Lease ondernemers van dienst kan zijn. “Wij vinden persoonlijk contact het állerbelangrijkst!”

Jelmer benadrukt dat die dienstbaarheid ver gaat bij FGD Lease. “Kortgeleden was een klant op zoek naar een hele specifieke auto waarvan er maar één is in Nederland. Wij hebben die auto gevonden en voor hem geregeld: de klant dolblij en wij ook. Dat is toch hartstikke leuk? Wij investeren graag in goede relaties. Zo hebben we onlangs ook een MTB-clinic voor klanten georganiseerd in Appelscha. Lekker met z’n allen fietsen, de reacties waren enorm positief.”

Wimmers: “Ook met ons team doen we graag leuke dingen. Wij gaan niet voor harde targets, maar voor een band met elkaar en onze klanten. Laat ons maar lekker ons best doen voor mkb-ers hier in het Noorden, daar voelen wij ons goed bij en daarmee maken wij het verschil.”

FGD Lease bestaat sinds 2017, is gevestigd in Leeuwarden en is onder andere gespecialiseerd in operationele lease, financial lease, shortlease, wagenparkbeheer, onderhoudscontracten en fietslease. FGD Lease onderscheidt zich van andere leasemaatschappijen door een nuchtere, persoonlijke aanpak: afspraak is afspraak.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord